Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

Ιαπωνία - Ένας σταθμός τρένου παραμένει σε λειτουργία για ένα επιβάτη!

Σε μια απομακρυσμένη πόλη στο Hokkaido της Ιαπωνίας, ο σταθμός του τρένου Kami-Shirataki, παρότι έπρεπε εδώ και πολύ καιρό να έχει βγει εκτός λειτουργίας, παραμένει ανοιχτός για την εξυπηρέτηση ενός μόνο επιβάτη: ενός κοριτσιού που  χρησιμοποιεί τον σταθμό για να πηγαίνει στο σχολείο της.

Λόγω της υπογεννητικότητας στην επαρχία, οι σιδηρόδρομοι της Ιαπωνίας μένουν χωρίς δουλειά. Αυτό σημαίνει το κλείσιμο ολόκληρων σιδηροδρομικών γραμμών λόγω χαμηλού αριθμό επιβατών, όπως συνέβη και με τον σταθμό Kami-Shirataki. Στην περίπτωση αυτή, όμως, αποφασίστηκε να γίνει μια εξαίρεση, έτσι ώστε η μαθήτρια να μπορέσει να παρακολουθήσει τα μαθήματά της.
Το τρένο περνάει δυο φορές την ημέρα. Μια το πρωί και μια το απόγευμα μετά το σχολείο. Αυτό συμβαίνει εδώ και τρία χρόνια και θα σταματήσει τον Μάρτιο όταν η μαθήτρια θα αποφοιτήσει από το λύκειο.
Οι πολίτες επαινούν την κυβέρνησή τους για την αξία που δίνει στην εκπαίδευση του κοριτσιού. "Αυτό είναι το νόημα της καλής διακυβέρνησης. Κάθε πολίτης έχει σημασία. Κανένα παιδί να μη μείνει πίσω!", ήταν ένα από τα σχόλια.

'Οντως εντυπωσιακό!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου